• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en fabrik i Malå. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

De två ungdomarna som omkom i fredagens trafikolycka var båda elever på Bruksgymnasiet i Gimo. Foto: SVT

Efter dödsolyckan: Skolan håller öppet under höstlovet

Uppdaterad
Publicerad

De båda ungdomarna som omkom i fredagens trafikolycka utanför Österbybruk gick på Bruksgymnasiet i Gimo. För att hjälpa eleverna att bearbeta det som hänt har skolan extraöppet under måndagen.

– Eftersom det är lovvecka känner vi att vi vill öppna upp skolan. Dels för att se till att närmaste lärare och klasskamrater får samlas och prata. Vi kommer också att öppna upp för övriga elever som kanske är oroliga och vill ställa frågor, säger Zara Järvström som är rektor på Bruksgymnasiet i Gimo.

Representanter från kyrkan och polisen kommer också att finnas på plats för att ge stöd och svara på frågor.

Även Österbyskolan i Österbybruk kommer att ha öppet under måndagen.

”Det är svårt att ta in”

Det var i fredags kväll som de två ungdomarna, 16 och 18 år gamla, omkom i en trafikolycka på väg 292 strax utanför Österbybruk. Ytterligare en person skadades svårt i frontalkrocken.

– Det är en oerhört tragisk situation och händelse som har drabbat familjerna och de närmaste. Det är ofattbart, svårt att ta in. Våra tankar går hela tiden till familj och anhöriga. Vi försöker stötta så mycket vi kan runt omkring, säger Zara Järvström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östhammar

Mer i ämnet