Landstingschefen sparkad

Uppdaterad
Publicerad

Den ansvariga landstingschefen för nybyggnationen vid Akademiska sjukhuset Thord Hägg är nu sparkad. Han har sedan september i år varit avstängd från sin tjänst, på grund av den skenande byggnadskostnaden av J-huset.

I september i år stängdes chefen för landstingsservice, Thord Hägg, av från sin tjänst efter att det sedan en tid tillbaka varit klart att prislappen för nybyggnationen vid Akademiska sjukhuset skulle spräcka budget med över en halv miljard. Det skriver UNT.

– Det är en sammanvägd bedömning som har lett till det här. Thord Hägg har först och främst gått utanför ramarna när det kommer tilll budgeten, men sen också brustit i rapporteringen till ansvariga politiker gällande detta, sa den då tillförordnade landstingsdirektören Kerstin Westholm till SVT Nyheter Uppsala.

Budgeten för bygget av det så kallade J-huset vid Akademiska sjukhuset hade satts till omkring 1,8 miljarder kronor. Under sommaren framkom det dock att slutnotan troligtvis skulle hamna på omkring 2,4 miljarder. Något Thord Hägg stod som ytterst ansvarig för.

Den nu uppsagda Thord Hägg får nio månaders uppsägningstid, utan arbetskrav. Han får därmed ett avgångsvederlag på 780 000 kronor, skriver UNT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.