• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ellen Pan/SVT

Mest oväntade fyndet i Fyrisån: ”Trodde det var ett verktyg men sen...”

Publicerad

I helgen ställde Uppsala Magnetfiskeförening ut en stor mängd föremål som de hittat i Fyrisån genom åren. Och det har hunnit bli en hel del oväntade saker.

– Först trodde jag att det var någon form av verktyg, men sen när jag kom upp så tänkte jag ”vart ska jag ta vägen med den här?”, säger dykaren Tomas Snäckerström om ett av sina mest minnesvärda fynd.

Hör mer om vad det var han hittade i klippet.

Enligt Niklas Larsson från Uppsala Magnetfiskeförening finns det flera anledningar att fiska upp föremål ur Fyrisån, bland annat att få bort miljöfarliga material. Men också för spänningen – då och då hittar man till exempel farliga föremål som pistoler och granater, de lämnas in till polisen.

– Enligt polisen så har de lyckats lösa vissa brott faktiskt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.