Foto: SVT

Man begärs häktad misstänkt för vållande till barns död

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren väljer att begära den 25-åriga man som misstänks för delaktighet i ett litet barns död i Tierps kommun häktad. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grovt vållande till annans död.

Begäran om häktning inkom under onsdagsförmiddagen. Åklagaren väljer att begära den 25-åriga mannen häktad i och med att åklagaren anser att det finns en risk för att mannen ska påverka utredningen.

– Det finns ingen flyktfara men anledningen till att häkta skulle i så fall vara om vi inte hinner hålla alla förhör så att det föreligger så kallad ”kollusionsfara”, säger vice chefsåklagare Magnus Berggren.

BARNFALLET I TIERP

Kollusionsfara innebär att det skulle kunna finnas en risk för att den misstänkte på något sätt ska/kan undanröjer bevis eller försvåra utredningen.

Häktningsförhandlingen väntas under torsdagen.

– Det komma fram saker som gör att han sedan släpps innan en eventuell häktningsförhandling imorgon, säger Magnus Berggren.

Det lilla barnet hittades livlöst under söndagsförmiddagen. Polisen fattade snabbt misstankar om att ett brott kan ha begåtts med tanke på situationens omständigheter.

Initialt misstänkta polisen mord – men valde under tisdagen att mildra rubriceringen till grovt vållande till annans död.

Rubriceringen kan ge ett fängelsestraff i mellan ett och sex år – förutsatt att personen döms.

Uppdatering: Efter obduktionen den 31 oktober valde åklagaren att släppa mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BARNFALLET I TIERP

Mer i ämnet