Polishuset i Uppsala. Foto: SVT

Döda barnet i Tierps kommun – detta har hänt

Uppdaterad
Publicerad

Söndagen den 28 oktober hittas ett barn livlöst på en adress i Tierps kommun. Polisen misstänker att barnet bragts om livet och påbörjar en utredning.

29 oktober: Polisen har påbörjat en utredning om misstänkt mord efter att ett barn hittats avlidet på en adress i Uppsala län. En person är anhållen – misstänkt för brott.

29 oktober: Ett initialt förhör har hållits med den man är anhållen misstänkt för att på sannolika skäl ha mördat ett minderårigt barn i Tierps kommun. Enligt mannens försvarsadvokat nekar han till brott.

BARNFALLET I TIERP

30 oktober: Åklagaren misstänker inte längre mord i fallet där ett barn dog i Tierps kommun under söndagen. Brottsrubriceringen mildras nu till grovt vållande till annans död.

30 oktober: Tierps kommun har informerat berörd personal om dödsfallet. Och har satt in stödverksamhet för berörd verksamhet.

31 oktober: I dag måste åklagaren bestämma om den misstänkte ska begäras häktad eller släppas. En mängd utredningsåtgärder ska visa hur barnet dog i söndags, bland annat en rättsmedicinsk undersökning.

31 oktober: Åklagaren väljer att begära den 25-åriga man som misstänks för delaktighet i ett litet barns död i Tierps kommun häktad. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grovt vållande till annans död.

31 oktober: Den 25-åriga man som suttit anhållen misstänkt för delaktighet i ett litet barns död i Tierps kommun har släppts på fri fot. Enligt åklagaren finns det ingen grund att hålla mannen fortsatt frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BARNFALLET I TIERP

Mer i ämnet