Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Misstänkt för barns död försatt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-åriga man som suttit anhållen misstänkt för delaktighet i ett litet barns död i Tierps kommun har försatts på fri fot. Enligt åklagaren finns det ingen grund att hålla mannen fortsatt frihetsberövad.

Det var efter den preliminära obduktionen, som gjordes under onsdagen, åklagaren valde att släppa den 25-åriga mannen. Mannen har varit frihetsberövad misstänkts för delaktighet i ett barns död sedan i söndags.

– Det finns inga som helst anledningar att hålla mannen frihetsberövad längre, säger vice chefsåklagare Magnus Berggren.

BARNFALLET I TIERP

Polisen misstänkte initialt att barnet bragts om livet efter att man påträffat det livlösa barnet under söndagsförmiddagen i Tierps kommun. Två personer greps i anslutning till fyndet, varav den ena släpptes på fri fot och avfördes från utredningen kort efter gripandet.

Släppt på fri fot

Den andra, en man i 25-årsåldern, begärdes under onsdagen häktad misstänkt för grovt vållande till annans död – men åklagaren valde alltså att släppa mannen bara timmar efter att begäran kommit in till tingsrätten.

– Mannen är inte avskriven från utredningen ännu – men misstankarna har försvagats väsentligt efter de preliminära obduktionsresultaten.

Varför misstänkte ni mord först?

– Det var uppgifter som vi inledningsvis hade som tydde på att ett grovt brott kan ha begåtts.

– Vi har jobbat intensivt på flera olika sätt sedan söndagen, fortsätter Beggren.

Hur dog barnet?

– Inget jag vill kommentera.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BARNFALLET I TIERP

Mer i ämnet