Foto: SVT

Mannens försvarsadvokat: ”Min klient förnekar brott”

Uppdaterad
Publicerad

Ett initialt förhör har hållits med den man är anhållen misstänkt för att på sannolika skäl ha mördat ett minderårigt barn i Tierps kommun. Enligt mannens försvarsadvokat nekar han till brott.

Ärendet kom till polisens vetskap under söndagseftermiddagen och enligt polisen finns det grund till att mistänka att ett brott har begåtts. Polisen rubricerar händelsen som mord och en man sitter anhållen skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Mannen anhölls vid 21.30-tiden under söndagen och ett initialt förhör hölls under måndagen med den frihetsberövade. Mordet misstänkts ha begåtts i Tierps kommun i Norduppland.

BARNFALLET I TIERP

– Han förhördes. Min klient förnekar brott, säger mannens försvarsadvokat Katrin Björklund.

Har din klient gjort några medgivanden? Gällande de faktiska omständigheterna till exempel?

– Jag väljer att inte kommentera ärendet ytterligare.

Till en början greps ytterligare en person misstänkt för delaktighet i brottet. Den personen släpptes senare på fri fot – dock är inte personen avförd från utredningen enligt åklagaren i ärendet.

Uppdatering: Efter obduktionen den 31 oktober valde åklagaren att släppa mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BARNFALLET I TIERP

Mer i ämnet