17-årig pojke död – knivhuggen i bröstet vid skola i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig pojke har avlidit efter ett bråk vid en skola vid Kvarngärdet i Uppsala. På måndagsmorgonen grep polisen två män i 20-årsåldern misstänkta för mordet. Pojken blev enligt uppgifter från polisen till SVT Uppsala knivhuggen i bröstet.

Efter att ha fått in samtal om ett bråk i stadsdelen Kvarngärdet vid halv tio-tiden på söndagskvällen åkte polisen till platsen. När de kom fram hittade de pojken med svåra skador som han ska fått i ett bråk där han blivit knivhuggen i bröstet.

Knivskuren

– Han hämtas ganska snabbt upp av ambulans och förs till Akademiska sjukhuset, där han kort efter att han anländer avlider till följd av skadorna, säger Per Bjurström, befäl vid polisen ledningscentral i region Mitt.

Mordet på Kvarngärdet

Händelsen, som rubriceras som mord, skedde utomhus. När polisen kom fram efter att ha larmats vid 21.29 på söndagen befann sig flera personer på platsen.

– Vi har inhämtat en hel del vittnesmål från platsen, säger Per Bjurström.

Vid 04-tiden på måndagsmorgonen hade polisen gripit två misstänkta för mordet.

– Vi har gripit två personer i 20-årsåldern. Gripandena har gått lugnt till och har föranletts av utredningsåtgärder som vidtagits under natten i ärendet, säger Per Bjurström.

”Inget uppenbart samband”

Stora delar av skolgården har spärrats av och undersök nu av polisens tekniker. Polisen söker nu vittnen till knivskärningen för att få en så bra bild som möjligt av händelsen.

Verkar det finnas något samband med de andra våldshändelserna i området senaste veckan?

– Jag kan inte se att det finns nåt uppenbart samband – inget talar för det just nu.

Enligt polisen är anhöriga till den döde mannen underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kvarngärdet

Mer i ämnet