Två personer skottskadades i samband med en skjutning på en pizzeria i Flogsta. Foto: Utryckning Uppsala

Man misstänkt för mordförsök på sannolika skäl

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som greps i helgen efter skjutningen på en pizzeria i Flogsta, Uppsala, sitter anhållen misstänkt för två mordförsök på sannolika skäl.

Mannen greps under lördagseftermiddag efter att en skjutning ägt rum på en pizzeria i Flogsta under fredagskvällen. Två personer skadades i dådet – båda matgäster på restaurangen.

– Han kom självmant in till polisstationen, sa Lisa Sannervik, presstalesperson på Uppsalapolisen, till SVT Nyheter Uppsala då.

Skjutningen på pizzerian i Flogsta

Den nu anhållna mannen misstänktes först på skälig nivå, den lägre misstankegraden, men mannen är nu misstänkt på sannolika skäl – den högre graden – för två mordförsök.

En student en av de skadade

Polisen larmades om händelsen strax före klockan 21 på fredagen. De båda skottskadade männen vårdades under helgen på sjukhus. En genomgick också en operation. Enligt polisen ska en av männen ha träffats av misstag. Han var en utländsk student som nyligen anlänt till Uppsala. Det andra offret är hemmahörande i Uppsala och skjutningen ska ha varit en uppgörelse mellan kriminella.

Flera matgäster blev vittnen till händelsen, enligt polisen. Enligt polisens uppgifter var det en ensam gärningsman som gick in på pizzerian och avlossade ett flertal skott. Därefter ska han ha lämnat platsen springande.

Försvarsadvokaten förtegen

Den anhållna mannen har också blivit förordnad en offentlig försvarare av tingsrätten. Försvararen är mycket förtegen om ärendet och vill inte kommentera sin klients ståndpunkt.

– Jag kommenterar ingenting före en eventuell häktningsförhandling, säger mannens försvarsadvokat till SVT Nyheter Uppsala.

Mannen greps i lördags och kan därför komma att begäras häktad inom kort – förutsatt att åklagaren finner skäl för det.

– Tidsfristen löper ut imorgon, så fram tills dess har jag i alla fall bestämt mig, säger kammaråklagare Anne Sjöblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningen på pizzerian i Flogsta

Mer i ämnet