Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Britt-Louise Björklund fick vänta en timme innan hon fick komma in i sitt hem i Stenhagen. Hör henne berätta om upplevelsen i klippet. Foto: SVT

Misstänkt föremål i Stenhagen – avspärrningarna hävda

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har larmats till en adress i Stenhagen i Uppsala efter att ett misstänkt föremål hittats. Föremålet visade sig senare vara ofarligt och avspärrningarna har nu tagits bort.

Polisen fick under onsdagen ett larm vid 17.20-tiden om ett misstänkt farligt föremål i Stenhagen och området spärrades av. Enligt uppgifter till SVT ska det handla om en frigolitbox utanför en bostad.

Vid 18.16-tiden har polisens nationella bombskydd varit på platsen och hanterat det farliga föremålet. Det handlade om ett paket som visade sig vara tomt, skriver polisen på sin hemsida.

Våldsvåg i Uppsala

Anmälan om grovt olaga hot

Insatsen kommer därför att avslutas, avspärrningar kommer att hävas och boende kommer kunna återvända till sina hem.

Enligt SVT:s team är det lugnt på platsen.

– Barn är på väg till fotbollsträningar och folk är ute och rastar sina hundar. Många stannar upp och tittar in mot det avspärrade området, säger SVT:s reporter David Rydell.

En anmälan om grovt olaga hot kommer att upprättas.  

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen larmades till ett område i Stenhagen efter uppgifter om ett misstänkt föremål. SVT:s reporter Simon Lundvall berättar mer i klippet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvåg i Uppsala

Mer i ämnet