Den skottskadade mannen hittades på en parkeringsplats i Gottsunda. Foto: SVT/Lotta Sandhammar

Man i 25-årsåldern skjuten med flera skott i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En skottskadad man i 25-årsåldern hittades sent på onsdagskvällen i stadsdelen Gottsunda i Uppsala.

Vid 23-tiden larmades polisen om att en man hittats skottskadad utomhus på Jenny Linds väg i Gottsunda. Han hade träffats av flera skott och fördes till sjukhus.

Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Tidigt på torsdagsmorgonen var ännu ingen misstänkt gripen.

– Insatsen på platsen är överstökad sedan länge – vi har gjort vad vi kan där ute under natten, säger Thomas Gustafsson, befäl på polisens regionledningscentral.

Polisens utredningsarbete tar vid

– Det är ett sedvanligt utredningsarbete som tar vid nu. Vi har knapphändigt med information – så nu försöker vi få in information för att få en bild över vad som har hänt, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Oklara skador

Det är oklart hur allvarligt skadad mannen är. Akademiska sjukhuset kan inte uttala sig om mannens tillstånd utan hänvisar till förundersökningssekretessen.

Inga spår efter händelsen

När SVT Uppsalas reporter kommer till platsen där mannen hittades möts hon av föräldrar som följer sina barn till skolan. Inget på platsen vittnar om att en skottskadad man hittades här kvällen innan. Flera av de boende känner inte till händelsen.

– Ja, jag hörde att de hittade honom på parkeringen, men jag vet inget mer, säger en kvinna till SVT Uppsala.

En man berättar för polisen på plats att han hörde fyra skott.

Så sent som i lördags larmades polis till Gottsunda då skottlossning hörts. Då hittades kulhål, men ingen ska ha kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet