Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Moderaternas valmanifest i Uppsala: ”Kraftfullt trygghetspaket och stoppa skatteslöseriet”

Uppdaterad
Publicerad

– Vi kommer att säkerställa att Uppsalaborna får behålla mer i sina plånböcker och vi kommer säkerställa tryggheten på gator och torg, säger Therez Almerfors (M), kommunalråd och kandidat till kommunstyrelsens ordförande.

Moderaterna i Uppsala vill efter åtta år i opposition ta över makten med hjälp löften om olika satsningar kopplade till trygghet. Det handlar bland annat om att man vill inrätta vad man kallar en trygghetscentral, efter inspiration från Stockholm.

– Där ska vi samordna trygghetsarbetet. De kommunala verksamheter som behövs ska finnas där, säger Sofia Andersson som är partiets andranamn till kommunfullmäktige.

Kommunvalet 2022 Uppsala

M vill också skapa en mobilapp som ska göra det enklare för medborgare att felanmäla vad man anser vara trygghetsbrister, som till exempel trasiga lampor på en cykelväg genom en park.

Slopa spårvägsplanerna

För att få fler i arbete vill Moderaterna stärka upp SFI, bland annat genom att satsa mer på SFI för föräldralediga, så att kvinnor snabbare kan komma ut i arbetslivet efter föräldraledigheten.

Däremot vill partiet hålla igen genom att minska administrationen på kommunkontoret samt skrota den planerade miljardsatsningen på spårväg i Uppsala.

– Spårvägen är inte rätt lösning för vår stad, säger Therez Almerfors (M).

Sammantaget menar partiets toppkandidater i Uppsala att det går att hushålla med skattepengarna så att man går till val på att sänka skatten i kommunen med 1 krona.

I videon ovan hör du mer om satsningarna som Moderaterna vill göra även på jobb och utbildning.

SVT Nyheter Uppsala kommer att uppmärksamma alla lokala fullmäktigepartiers valmanifest i Uppsala när de offentlig-/tillgängliggörs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunvalet 2022 Uppsala

Mer i ämnet