Foto: SVT

Mojjen måste flyttas från Knivsta centrum

Uppdaterad
Publicerad

Gatuköket Mojjen vräks från Knivsta centrum, det beslutades vid kommunstyrelsens senaste möte.

Bakgrunden till att den omtvistade gaturestaurangen Mojjen tvingas flytta är att det tillfälliga bygglovet löpte ut i september. Kommunstyrelsen har därför beslutat att verksamheten måste flyttas från sin nuvarande plats i centrala Knivsta.

– Mojjen ska avhysas från den tomt som kiosken står på. Det beror på att den står på kommunens mark och det bygglov som har funnits för Mojjen på den platsen har gått ut. Det är alltså vad som kallas för ett svartbygge i dagligt tal, säger kommunalråd Klas Bergström (M).

Bråket om korvmojjen

Läs mer: ”Mojjen-beslut tagna på kommunalrådets rum”

Har ni varit i kontakt med ägaren?

Klas Bergström (M) Foto: SVT

– Nej, inte sedan beslutet togs. Men självklart kommer vi att kontakta ägaren. Vi har ju under en längre tid velat flytta kiosken från platsen eftersom det arrende som kiosken hade på andra sidan gatan har gått ut.

Vill ägaren flytta på gatuköket?

– Det finns inga indikationer på att ägaren vill flytta kiosken över huvud taget eftersom kommunen under ganska lång tid har velat flytta kiosken till den plats där arrendet löpte. Men det har inte varit aktuellt från ägarens sida, säger kommunalråd Klas Bergström (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråket om korvmojjen

Mer i ämnet