Familjen har tidigare berättat om sorgen efter Adam. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Mordutredning i sitt slutskede – misstänkt kvar i häkte

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha mördat 20-årige Adam Grinde i mitten av maj hålls fortsatt häktad. Genom sin advokat medger han förlängd åtalstid.

– Utredningen är i sitt slutskede och då såg vi inget som tydde på att han skulle släppas, säger försvararen Marcus Lodin.

Natten mot en lördag i mitten av maj knivhöggs 20-årige Adam Grinde i centrala Uppsala. Tre dagar senare avled han på Akademiska sjukhuset.

Den man i 20-årsåldern som sedan dess sitter häktad misstänkt för mord medgav på måndagen förlängd åtalstid, det vill säga att han utan ny prövning fortsätter vara frihetsberövad.

Man död efter knivdåd i Uppsala

Det betyder dock inte att han har erkänt något brott.

– Han förnekar brott. Vi kände att det inte fanns något som tydde på att han skulle släppas då utredningen är – vad jag har förstått – i sitt slutskede, säger mannens advokat Marcus Lodin.

Hur mår din klient?

– Det är alltid tufft att sitta häktad, men han är vid gott mod.

SVT Nyheter Uppsala har tidigare berättat att en kniv har hittats hemma hos den misstänkte.

– Det är under utredning om det är den aktuella kniven, har åklagare Kristoffer Sahlin sagt.

Åtal väntas lämnas in senast 11 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man död efter knivdåd i Uppsala

Mer i ämnet