Varma kläder, extra täcken och en lugnande pratstund. Så har hemtjänsten hjälpt de äldre under storm och snöoväder. Foto: SVT

Möt vardagshjältarna från hemtjänsten

Publicerad

Hårda vindar, nedfallna träd och isiga vintervägar. Hemtjänsten har trotsat allt för att ge sig ut till äldre i ensliga och strömlösa stugor runtom i länet.

Tierps kommun drar slutsatsen att hemtjänstens arbete fungerat bra, trots blockerade vägar och utslagna trygghetslarm. Men det har varit påfrestande för personalen och krävt större insatser än vanligt. Följ med undersköterskan Jenny Söderlund när hon åker ut till skogarna utanför Söderfors.

Stormen Alfrida slog till mot Uppsala län den 2 januari, och lämnade tusentals av hem utan el. Än idag, nästan två veckor senare, är det fortfarande personer som inte har fått tillbaka sin el. Vattenfalls senaste prognos är att senast den 25 januari ska alla ha fått tillbaka sin el.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stormen Alfrida i Uppsala län

Mer i ämnet