Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi hade precis börjat se ljuset men nu hände det här,” säger Haif:s ordförande Tommy Olsson om söndagens brand. Foto: Georg Camitz/SVT

Nytt dråpslag mot arenan i Heby: Skadegörelse och brand

Uppdaterad
Publicerad

Först översvämningar och en nota på flera miljoner kronor, nu en brand och flera krossade fönster. Det är vad Tegelvallens arena i Heby drabbats av på mindre än ett halvår.

Det var i september som Heby kommun, tillsammans med ett flertal andra kommuner och län i Sverige, drabbades av stora översvämningar. Kanslihuset, gräsmattan och BMX-hallen vid Tegelvallen var nästintill totalförstörda. Läktaren var en av få saker som hade klarat sig lindrigt undan översvämningarna.

Brand och stenkastning

Men under söndagseftermiddagen kom larmet: Mittsektionen på läktaren stod i lågor. Utöver det hade BMX-hallen drabbats av skadegörelse.

– Någon har krossat fönster på BMX-hallen och även varit inne i omklädningsrummet. Det känns jättetråkigt och vi kommer att polisanmäla, sade kanslichef Ann-Sofie Pasalic Nilsebo under söndagen.

Började se ljuset i tunneln

Både kanslichef Ann-Sofie Pasalic Nilsebo och ordförande för Heby AIF Tommy Olsson beskriver hur försäkringsärendena efter översvämningarna precis blivit klara, och att branden var det sista som behövdes nu.

– Vi hade precis börjat se ljuset men nu hände det här. Vi får se om försäkringspengarna ens räcker till, säger Tommy Olsson.

Polisen har inlett en förundersökning om skadegörelse genom brand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.