Enligt uppgifter till SVT Nyheter brann det innanför avspärrningen i Forsby innan kroppen hittades. Foto: Utryckning Uppsala

Polisen om Forsbymordet: ”Vi har fått in värdefull information”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in fler tips från allmänheten om den man som blev hittad mördad i Forsby utanför Knivsta i februari. Tips som kan hjälpa till under kartläggningen av hans liv.

– Det är värdefull information, säger Ove Dahlberg, polisens spaningsledare.

En man blev i februari funnen död i Forsby och hittades i anslutning till en brinnande rishög. Polisen inledde en förundersökning och de gick tidigare ut med bild och namn på personen i förhoppning om att få in tips från allmänheten.

– Vi har fått in värdefull information, mindre värdefull information och dålig information, säger Ove Dahlberg, polisens spaningsledare.

FORSBYMORDET

Han berättar att det är mellan 15 och 20 personer som har hört av sig och att det är olika personer som har tipsat polisen.

– Det är allmänheten som har hört av sig. En del personer kände offret och en del hade hört talas om det, säger Ove Dahlberg.

Kartläggningen av mannens liv fortsätter

Informationen som de har fått har hjälp dem framåt arbetet. Mannen var enligt polisen inte skriven någonstans, och de arbetar nu med att kartlägga hans liv.

– Vi har försökt få en så god bild som möjligt. Problemet är att det inte finns någonstans att utgå från. Vi har lagt mycket arbete på det och vi har kommit en bit på väg.

Vart står ni nu, hur går ni vidare?

– Kartläggningen fortsätter i oförminskad form och vi jobbar på stenhårt. Vi är inte framme vid någon misstänkt person men förhoppning är att jobba fram till en skäligen misstänkt inom kort. Det känns som vi har tagit små kliv på vägen men det är olika bitar som ska falla på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FORSBYMORDET

Mer i ämnet