Mannen står åtalad för mord, mordbrand och brott mot griftefriden. Foto: SVT

Rättegång inleds mot 21-årig mordmisstänkt man

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen inleds rättegången mot den 21-årige man som misstänks ha tagit livet av sin flickvän i deras gemensamma lägenhet i Uppsala den 13 december förra året.

Mannen misstänks ha mördat kvinnan med kniv och en brottsutredning inleddes omedelbart efter händelsen. Mannen står åtalad för mord, mordbrand och brott mot griftefriden. Branden ska ha ägt rum på bottenvåningen i flerfamiljshuset.

LÄS MER: ”Han försökte stycka henne”

Mordbranden i Uppsala

Greps på platsen

Det var den 13 december förra året som räddningstjänst tyckte ut till en brand på Hällbygatan i stadsdelen Luthagen i Uppsala. En kvinna togs ut från en lägenhet av rökdykare, men hennes liv gick inte att rädda. Den 20-årige mannen, som sedan tidigare är känd av polisen, greps i närheten av brandplatsen. Kvinnan ska ha dödats innan branden, enligt åklagaren Anne Sjöblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbranden i Uppsala

Mer i ämnet