Foto: SVT

Riksdagsvildar nekas partistöd

Uppdaterad
Publicerad

De tre politiska vildar som bildat en politisk grupp i riksdagen, däribland Pavel Gamov, och ansökt om partistöd kommer inte att få något tillskott i kassan.

De före detta SD-politikerna Pamel Gamov, Hanna Wigh och Margareta Larsson har fått nej på sin begäran om ekonomiskt stöd av riksdagsförvaltningen, rapporterar P3 Nyheter.

I början av januari skrev de tre ett brev till riksdagsförvaltningen och meddelade att de grundat Sveriges partipolitiskt oberoende lista (SVPOL). De ansökte om ekonomiskt stöd, bland annat för att anställa folk på ett eget kansli. I sin ansökan skrev de att de startat gruppen ”i syfte att underlätta arbetet med att infria väljarnas önskemål och förväntningar på oss folkvalda”.

Riksagsförvaltningen har nu beslutat att avslå deras begäran med motiveringen att de politiska vildarnas grupp inte ”är att betrakta som en partigrupp i partistödslagens mening”.

Gamov lämnade SD tidigare i vintras efter interna konflikter med ledningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.