Så här ser den nuvarande loggan ut. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Så här väntas Regionens nya logga se ut

Uppdaterad
Publicerad

Efter årsskiftet förväntas Landstinget i Uppsala län gå i graven och efterföljas av Region Uppsala. Förslag på hur den nya loggan för regionen ska se ut har nu presenterats.

Majoriteten i landstingsstyrelsen ser i förslaget ett stärkt demokratiskt inflytande, att kunskap och kompetens samlas i en organisation och bättre samordning. Och den officiella övergången sker vid årsskiftet. Regionförbundet och Landstinget kommer upphöra och efterföljas av Region Uppsala.

I och med namn- och organisationsbytet kommer också den externa kommunkationen ändras. Bland annat ska en ny logga tas fram.

Loggan finns med på mycket

Exempel på produkter och tjänster som påverkas av namnbytet; skyltar, fordon, IT-system, e-post, samt alla system där logotyp finns idag (exempelvis lönesystem, personalsystem, officemallar, fakturasystem). Detta då dessa ting är märkta med den befintliga loggan.

Tills en början görs ändringar i de digitala kanalerna, där det befintliga varumärket Landstinget i Uppsala län förekommer. Existerande upptryckta kuvert, korrespondenskort, pennor är tänkta att används tills lagret är slut.

Oklar kostnad

Planeringen och utredning kring vad namnbytet kostar pågår.

I bildspelet ovan kan du se hur den nya loggan är tänkt att se ut. Beslut tas formellt på Landstingsstyrelsens sammanträde den 22 juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Region Uppsala

Mer i ämnet