Se förödelsen – dagarna efter omfattande branden

Uppdaterad
Publicerad

Två dagar efter den förödande branden på Gottsundaskolan i Uppsala pyr det fortfarande i resterna av de eldhärjade huskropparna. Polisens tekniker är på plats för att fastställa brandorsaken, och räddningstjänsten tvingades rycka ut på en ny brand på skolan.

Det pyr fortfarande i resterna av de nedbrunna byggnaderna på Gottsundaskolan. Enligt SVT:s reporter stinker det i området efter branden, och det område som är avspärrat är fortfarande lika stort som tidigare i veckan.

Polisens tekniker var på plats under onsdagen för att jobba med att fastställa brandorsaken och samla teknisk bevisning. Bland annat körde man med drönare över området.

– Vi tror att vi kommer att kunna häva delar av avspärrningen senare idag, säger en av polisens tekniker.

Ny brand bröt ut

Trots att man använt slang för att släcka små bränder under dagen tvingades räddningsstjänsten rycka ut för att släcka en brand på skolområdet på eftermiddagen.

Det var tidigt på måndagsmorgonen som en brand bröt ut på skolan. Två tonårstjejer misstänks ha anlagt branden som totalförstörde Gottsundaskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.