En irriterande syn för en del, Skeppet i Fyrisån. Foto: SVT

Svårt att få tag i Skeppets ägare – kommunen har kopplat in delgivningsman

Uppdaterad
Publicerad

Trots flera försök har Uppsala kommun svårt att få tag på Skeppets ägare. Det är en förutsättning för att få bort fartyget. Kommunen har nu kopplat in en delgivningsman

Uppsala kommun har sagt upp hyresavtalet med Skeppets ägare. Den 19 maj löper avtalet ut.

Problemet är att kommunen inte är säker på att ägaren till Skeppet fått informationen, trots att flera rekommenderade brev har gått i väg till mannen.

Polisen inkopplad

Tove Hedenskog är hamnansvarig i Uppsala kommun

– Nu har vi kopplat in en delgivningsman som ska lämna över informationen, säger områdeschef  Tove Hedenskog vid Uppsala kommun.

Det innebär att en polis fått kommunens brev och ska överlämna det.

– Vi måste delge honom våra beslut innan vi kan göra något, säger Tove Hedenskog.

Om ägaren själv inte vill flytta Skeppet, kan kommunen enligt Tove Hedenskog, koppla in Kronofogden och polisen som har möjlighet att flytta på Skeppet. Innan det görs måste dock ägaren vara delgiven beslut om uppsägning. Kommunen har hamnat i ett moment 22.

Ägaren inte på kommunens linje

SVT Nyheter Uppsala har tidigare pratat med ägaren. Han befann sig då i Thailand och sade då till att han själv inte hade några planer på att flytta Skeppet. Anledningen? Hyran för 2019 var redan inbetald.

Att den är det bekräftar kommunen, men det finns en möjlighet för båda parter att säga upp avtalet med tre månaders uppsägningstid. Det har kommunen gjort. Bland annat med hänvisning till att Skeppet saknar bygglov.

När tror du att Skeppet är borta?

– Det beror på när delgivningen blir utförd.

SVT Nyheter har under eftermiddagen sökt Skeppets ägare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer