Polsien närvarade i Gottsunda under onsdagsmorgonen efter gårdagens skottlossning. Foto: SVT Uppsala / Lotta Sandhammar

Skottskadad man i Gottsunda känd av polisen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern hittades skjuten i Gottsunda under onsdagskvällen. Han vårdas på Akademiska sjukhuset och har hittills varit fåordig i sin kontakt med polisen.

– Han har inte visat någon vilja att tala med oss, men vi kommer att hålla ett förhör med honom under dagen, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Mannen blev skjuten med flera skott och hittades på på Jenny Linds väg i Gottsunda vid 23-tiden på onsdagskvällen. Han vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala och skadeläget är i nuläget oklart.

Skjutningarna i Uppsala 2019

– Jag har inte fått någon överlämning från sjukhuset, men det faktum att han ska förhöras får tala för sig självt, säger Lisa Sannervik.

Den tekniska undersökningen är klar. Nu utreder polisen bland annat huruvida mannen blev skjuten på samma plats som han hittades.

När SVT:s reporter på torsdagsmorgonen besökte den parkeringsplats där mannen hittades, fann hon en kniv där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet