Under torsdagen ska orsaken bakom vattenläckan utvärderas, enligt Utbildningsförvaltningens ordförande Helena Hedman Skoglund. Foto: SVT/Uppsala kommun

Skolans verksamhet snart i gång som vanligt

Uppdaterad
Publicerad

Lindbackens skola kan troligen vara i gång som vanligt redan i morgon fredag. Men det finns ännu oklarheter kring vattenläckan.

– Det är ett varmvattenrör som läckt från taket, men varför det skett vet vi inte. Det finns personal på plats som ska utvärdera det under dagen, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i Utbildningsnämnden.

Enligt henne är skadorna så pass lindriga att verksamheten kanske kan vara i gång som vanligt redan i morgon fredag.

Under torsdagsmorgonen, innan skolans ledning hade skaffat sig en bild av läget, var beskedet inledningsvis att skolan var stängd. Men efter att man fått grepp om vattenskadan kunde eleverna tas emot som vanligt.

– Det var i morse när vattnet forsade som man gjorde en annan bedömning, säger Helena Hedman Skoglund.

För tidigt att dra slutsatser

Hon påpekar att en vattenläcka inte är något som man förväntar sig i en nybyggd skola.

Det byggs ju – och ska byggas – flera nya skolor i Uppsala. Är det som hänt i Lindbackens skola oroande?

– Det är för tidigt att dra några slutsatser då vi inte har hela bilden ännu. Jag litar på att de som vi ger i uppdrag att bygga skolor bygger bra skolor som håller.

Det kommunala bolaget Skolfastigheter kommer att gå ut med mer detaljerad information om läget på Lindbackens skola senare under torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.