Se bilderna från måndagens sökinsats

Tre dagar efter försvinnandet – polisen fortsätter leta

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 75-årsåldern som försvann från Vittinge i Heby kommun i söndags är fortfarande inte hittad. På onsdagsförmiddagen söker polisen fortfarande med oförändrad styrka.

– Än så länge tror vi att det finns en möjlighet att han fortfarande är vid liv, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Han uppger att läget är helt oförändrat. Under onsdagen kommer polisen även få hjälp av hemvärnet som ska komma in från Västerås. Man kommer bland annat söka igenom byggnader som den försvunna mannen kan ha tagit sig till.

Totalt är sökområdet ungefär 96 kvadratkilometer stort.

Försvunnen man i Heby

– Det är ett väldigt stort område med snårig terräng. Vi har särskilt riktat in oss på ett åtta kvadratkilometer stort område där mannens bil hittades, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos polisen.

Har god lokalkännedom

Bilden som polisen fått från anhöriga är att den försvunna mannen har god lokalkännedom och är van att vistas i de närliggande markerna.

– Men för den delen misstänker vi inget brott utan snarare att något hänt – kanske att han skadat sig. Vi fortsätter söka så länge det fortfarande finns hopp, vi vet ju inte vad som har hänt, säger Magnus Jansson Klarin.

Mannen har varit försvunnen sedan 15-tiden i söndags. Han beskrivs som mörkhårig med svart skägg och tros ha varit klädd i rutig skjorta, jeans och gummistövlar vid försvinnandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen man i Heby

Mer i ämnet