Foto: SVT/MontageVisa alla (4)
Visa alla (4)

Två hittade döda i Örsundsbro

Uppdaterad
Publicerad
En man och en kvinna har hittats döda i en bostad i Örsundsbrotrakten. – Vi misstänker att mannen dödat kvinnan och sen tagit sig själv av daga, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Klockan 22.53 på söndagskvällen fick SOS Alarm in ett larm där en kvinna skriker att hon utsatts för brott. Samtalet bröts och polisen kunde spåra samtalet till en mast utanför Uppsala. Nästan fyra timmar senare, 02:42, lyckas polisen ta sig in i huset, där de hittar en död kvinna. Sedan hittas även en död man i ett uthus på tomten.

– Det är en tragisk händelse i en familj. Det är inget som tyder på att någon annan ska ha varit inblandad, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen, till SVT Nyheter Uppsala.

LÄS MER: Kvinnan larmade 22.53 – polisen går in i huset 4 timmar senare

Två barn i huset

I huset ska också två små barn ha befunnit sig. De har överlämnats till socialtjänsten. Polisen spärrade under måndagen av platsen för en teknisk undersökning. Kammaråklagare Anne Sjöblom tog på eftermiddagen över förundersökningen.

– Utredningen bedrivs som ett mordärende. Teknikerna har arbetat på platsen under dagen och nu får den utredningen visa om det faktiskt var den här mannen som dödat kvinnan, säger hon.

”Stora avspärrningar”

En teknisk undersökning genomfördes på platsen under dagen.

– Det är stora avspärrningar, cirka 800 meter från gården och jag kommer inte fram, berättade Magnus Hellström SVT Nyheter Uppsalas reporter på plats under förmiddagen.

I närheten av avspärrningarna hade ett fåtal medier och närboende samlats. Polis på platsen var förtegna, men tekniker undersökteer området.

– Det kommer fler och fler poliser till platsen, säger Magnus Hellström, vid 11-tiden.

Bygd i chock

Grannar som SVT Nyheter i Uppsala har pratat med säger att de är i fullständig chock över det som inträffat.

– Ingen hade kunnat ana något liknande, säger en av dem.

Polisen gick aldrig ut med någon information till allmänheten om vad som inträffat under natten. Det var istället under måndagsmorgonen som myndigheten först berättade om det misstänkta mordet.

Varför har ni inte gått ut med det här förrän nu på måndagsmorgonen?

– Vi gjorde så med tanke på att det här är en tragisk händelse och att det är barn inblandade. Vi hade anhöriga som skulle underrättas. Då kan det ta extra tid, säger Christer Nordström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

TVÅ DÖDA I ÖRSUNDSBROTRAKTEN

Mer i ämnet