Andra stulna militärfordonet återfunnet. Foto: polisen

Två personer anhållna för stöld av militärfordon

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har gripits och sedan anhållits efter stölden av två militärfordon från Enköpings ledningsregemente. Stölden skedde i början av februari och ledde till att stort polisiärt arbete. Bland annat utfärdade polisen rikslarm.

De stulna fordonen var av modell Terrängbil 16, även kallad Galten. Efter att stort eftersökningsarbete hittades ett av fordonen i Tillberga utanför Västerås. Det andra fordonet återfanns norr om Möklinta i Sala kommun. Nu har polisen gripit, och åklagaren sedan anhållit två personer för stölden, vilket UNT var först att rapportera om.

– Polisen har gjort en utredning och kommit till den punkten att man har ringat in två personer, säger Jonas Eronen, polisen presstalesperson.

De misstänkta är två män i 30-årsåldern. Männen greps av polis i Västmanland under torsdagen. De sitter nu anhållna misstänkta på sannolika skäl, den starkare misstanke, för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Anledningen till att brottet anses som grovt är fordonens höga värde, säger Jonas Eronen.

Vidare förhör ska hållas

Huruvida de gripna männen har någon koppling till Enköpings ledningsregemente, där stölden skedde, vill polisen inte säga något om.

– Det kan jag inte uttala mig om. Det råder en väldigt stark utredningssekretess, säger Jonas Eronen.

Senast på söndag ska åklagaren lämna besked huruvida de anhållna männen ska begäras häktade. Nu ska det hållas ytterligare förhör med de misstänkta.

– Vi har inte hållit ordentliga förhör ännu, säger Lena Jansson, kammaråklagare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer