Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nea Lasses kommer från USA och tycker att det känns tryggt i Sverige trots den senaste tidens gängbråk. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Tvåbarnsmamman efter skotten mot lägenheten: ”Är inte orolig”

Uppdaterad
Publicerad

I studentområdet på Kvarngärdet i centrala Uppsala är många oroliga efter nattens skjutning mot en lägenhet. Men inte alla.

– Här är det mycket säkrare att bo än i de flesta länder och städer, säger Nea Lasses som är uppvuxen i USA.

Bortsett från de sex kulhålen i fönsterrutan syns på söndagsförmiddagen inga spår av nattens händelser i studentområdet på Kvarngärdet i Uppsala. Strax före midnatt mot söndag sköt en eller flera gärningspersoner mot en lägenhet på bottenvåningen i ett flerfamiljshus.

Flera personer, mestadels studenter, passerar när SVT är på plats, men de flesta vill inte vara med på en intervju. Många känner en oro, men inte alla.

Våldsvåg i Uppsala

Tvåbarnsmamman Nea Lasses bor i ett av grannhusen och är uppvuxen i USA. Hon kan förstå att folk blir oroliga, men själv känner hon ingen oro alls.

– Här är det mycket säkrare att bo än i de flesta länder och städer, menar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvåg i Uppsala

Mer i ämnet