Uppsalapolitiker attackerades med kniv

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalapolitikern Alexander Bengtsson (M) attackerades i natt av en okänd man med kniv i sitt eget hem. Nu utreds om attacken var ett hatbrott.

Det var Alexander Bengtsson själv som larmade polisen strax innan 01-tiden i natt. 

– Han säger att någon knackade på dörren och där stod en person som anföll honom med kniv och rispade honom på magen och sedan försvann därifrån, säger Daniel Ågren, inspektör vid Uppsalapolisen.

Ingen misstänkt

Polisens presstalesperson Christer Nordström uppger för SVT Nyheter Uppsala att Alexander Bengtsson, som skjutsades till sjukhus av polisen, inte är allvarligt skadad. Under natten sökte polisen igenom området med hundpatrull, utan att finna någon gärningsperson.

– Vi har ingen misstänkt. Jag kan inte säga något mer i nuläget, det krävs mer utredning, säger Christer Nordström.

Brottsrubriceringen är misshandel, men polisen utreder även om det går att klassa som hatbrott.

– Vi undersöker om motivet bakom dådet kan ha att göra med hans etnicitet.

Läs mer: Kan bli skärpta straff för hot mot politiker

Utsatt för tidigare hot

Alexander Bengtsson har vid ett flertal tidigare tillfällen utsatts för dödshot. Även SVT Nyheter Uppsala har tagit emot dödshot, som skickades ut till samtliga lokala medier, riktade mot honom.

– Det finns ju en historia av hot, men om de har någon koppling till den här attacken går inte att säga än, vi utreder saken, säger Christer Nordström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivattack mot Uppsalapolitiker

Mer i ämnet