Tommy Levinsson (S), vice ordförande i varuförsörjningsnämnden Foto: SVT/Region Västmanland

Varuförsörjningsnämnden: ”Ett totalt misslyckande”

Uppdaterad
Publicerad

Varuförsörjningsnämnden var den politiska part som godkände avtalet med Apotekstjänst. Ett avtal som Tommy Levinsson (S), vice ordförande i nämnden, beskriver som ett misslyckande.

Tommy Levinsson (S) har varit med på hela resan från det att upphandlingsunderlaget utformades till att Apotekstjänst fick uppdraget att leverera sjukvårdsmateriel till fem regioner i Mellansverige, däribland till Region Uppsala.

– Det är totalt misslyckande för leverantören, säger Tommy Levinsson (S), vice ordförande varuförsörjningsnämnden.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Apotekstjänst jobbar treskift

– Vi har förklarat flera gånger under de senaste veckorna vad förseningarna beror på, säger Eric Aronson, talesperson på Apotekstjänst.

– Det kom långt fler ordrar än vi räknat med. Det måste ha varit en brist ute på hyllorna. Det blir en eftersläpning och vi jobbar treskift med dubbel personalstyrka för att komma ifatt.

När får ni nöjda kunder?

– I och med att det kommer in dubbelt så många beställningar mot angiven nivå, så är det svårt att säga. Men vi  jobbar så hårt vi kan och för en god dialog med samtliga regioner.

SVT Nyheter Uppsala har sökt Bertil Kinnunen (S), tidigare ordförande i varuförsörjningsnämnden, men han har hänvisat till andra personer i nämnden. Han hade avgått som ordförande när avtalet med Apotekstjänst godkändes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kaoset kring sjukvårdsleveranserna

Mer i ämnet