Det här huset, Kroppavägen 9 i Storfors, kommer bland annat att rivas. Foto: Foto: Eva Wiklund

35 lägenheter rivs i Storfors

Uppdaterad
Publicerad

Rivningsvågen av lägenhetshus i Värmland fortsätter.

Nu har Stiftelsen Björkåsen beslutat att jämna 35 av sina totalt 434 lägenheter i Storfors med marken.

– Det beror på att vi befinner oss i ett mycket ansträngt ekonomiskt läge och vi har 86 vakanta lägenheter, varav de flesta är i ett sådant skick att det inte är meningsfullt att renovera dem, säger stiftelsens vd Susanne Sander i ett pressmeddelande.

SVT Nyheter Värmland rapporterade nyligen om rivningsvågen i Värmland till följd av nedrragningarna inom Migrationsverket.

Men det rivs även utan kopplingar till den frågan.

86 vakanta lägenheter

I Storfors har beslut fattats om att riva 35 av Stiftelsen Björkåsens 434 lägenheter, där i dagsläget 86 lägenheter är vakanta.

– Våra hyresgäster ska få sina lägenheter underhållna på det sätt de har rätt till, då kan vi inte låta pengarna slukas av lägenheter som vi inte kan hyra ut, säger Susanne Sander.

Lägenheterna som kommer att rivas är huset på Kroppavägen 9, ett av de fristående husen på Björkåsen och fyra hus på Strand. Enligt pressmeddelandet kommer det fåtal hyresgäster som idag bor i husen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer