38-åring åtalas för överfallsvåldtäkt i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

En 38-årig man åtalas nu för en överfallsvåldtäkt i Kristinehamn i augusti.

Det var natten till den 9 augusti som 38-åringen överföll två kvinnor i centrala Kristinehamn vid två olika tillfällen. Mannen greps därefter på morgonen och häktades därefter på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt samt försök till våldtäkt.

Dna-spår hittade

Nu åtalas han för den fullbordade våldtäkten och som bevis åberopar åklagaren Pia Hammar bland annat att dna från den 38-årige mannen har hittats på målsägandens underkläder samt att dna från målsäganden har hittats under mannens naglar.

Uppdatering 1 december: Åtal har nu även väckts angående försök till våldtäkt. Mannen sprang ikapp en kvinna och knuffade ned henne från den cykel som hon färdades på. Försöktet avbröts dock och mannen sprang från platsen, enligt åtalet för att målsäganden skrek högt och knuffade bort mannen.

Mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.