Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du några av de kommunägda företagens representanter berätta om vilka fördelar de ser med att satsa pengar på FBK. Foto: SVT

50 miljoner inte nog – här är Karlstads kommuns andra avtal med Färjestad BK

Publicerad

Karlstads kommuns nya jätteavtal med Färjestad, som beräknas kosta cirka 50 miljoner kronor på fem år, är inte det enda. Genom dotterbolag har kommunen fler avtal med hockeyklubben – med kostnader på mer än en miljon per år.

– Det är bra för oss att synas tillsammans med Färjestad. Det tror vi är bra. Det ger bra exponering hos våra kunder, säger Erik Kornfeld, vd för kommunägda Karlstads Energi som i år satsar 880 000 kronor på ett avtal med Färjestad.

Flygplatsbolaget i guldklubben

Också Karlstad Airport, som ägs av Karlstads kommun och hårt pressade Region Värmland, är med i Färjestads guldklubb. 75 000 kronor per år betalar bolaget till hockeyklubben.

– Att vi syns i Färjestads hockeyhall visar att vi lever, säger Ann-Christine Johansson (S), ordförande för Karlstad Airport.

Flygplatsbolaget väntas redovisa ett minusresultat kring 40 miljoner kronor, samtidigt som det inte längre finns någon reguljär linjetrafik till och från flygplatsen. Men ägarnas uppdrag är ändå att marknadsföra flygplatsen.

Hockey på schemat för 2,2 miljoner

Karlstads kommun har också ett avtal med Färjestad angående elevens val, som innebär ishockey på schemat för hockeyspelande högstadieelever. Det avtalet har ett pristak på 2,2 miljoner på tre år.

Dessutom hyr kommunen en loge i Löfbergs arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.