Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet hur man från Sveriges lärare i Karlstad ser på pengarna som kommunen ger till FBK. Foto: SVT

Skarp kritik mot Karlstad kommuns miljonavtal med Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som Karlstads kommuns olika avtal med Färjestad BK, som SVT Nyheter Värmland berättat om, kostar mer än tio miljoner kronor per år – har den kommunala verksamheten tufft ekonomiskt.

Och nu kommer kritik från fackliga företrädare.

– Det är klart att det sticker i ögonen. Våra medlemmar får en ökad arbetsbelastning och eleverna en sämre undervisning och så satsar man pengar på en av Sveriges rikaste klubbar. Det känns inte bra, säger Catherine Sonesson, lärare och ordförande för Sveriges lärare i Karlstad.

Undrar över politikernas prioriteringar

Hon säger att man måste fundera över vilka prioriteringar politikerna gör och vad som är värt någonting i samhället.

Anders Tallgren (S), kommunalråd i Karlstad, säger att han förstår reaktionerna men att man ändå lagt extra pengar på skola, vård, omsorg och välfärdsnämnder. Det handlar inte om någon utökad satsning på Färjestad utan en förlängning av tidigare avtal men att inflationen fått kostnaderna att stiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.