Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Kommunals ordförande berätta om vad pengarna istället hade kunnat användas till inom omsorgen. Foto: SVT

Tuff kritik mot kommunens miljonavtal med FBK – också från Kommunal

Uppdaterad
Publicerad

Carolina Falk, undersköterska och ordförande i Kommunals sektion i Karlstad inom vård och omsorg, är kritisk till kommunens miljonsatsning på Färjestad.

– Det är ganska mycket pengar det handlar om. Samtidigt som våra medlemmar vänder ut och in på sig för att utföra sitt arbete på ett bra sätt, säger hon.

De miljoner som kommunen satsar på olika avtal med Färjestad skulle göra en viss skillnad i omsorgen med en något ökad bemanning, enligt Carolina Falk.

Önskvärt att de redovisar vad avtalet ger oss

– Det är önskvärt att de faktiskt redovisar vad avtalet med FBK ger för oss inom vård och omsorg och inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

Anders Tallgren (S), som är kommunalråd i Karlstad, säger att det i huvudsak är mot skolor, föreningsliv och allmänhet som ger insatser tillbaka. Men att man skärpt kraven på tydligare sociala åtaganden från Färjestad med till exempel besök i skolor och vårdboenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.