Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunalrådet Anders Tallgren (S) berätta i klippet om vad tanken med logen är för kommunen. Foto: SVT

Prislappen för Karlstads kommuns hockeyloge: över 337 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Kostnaderna för den loge som Karlstads kommun hyr av Färjestad har stigit kraftigt på grund av inflationen. Prislappen för logen med reklamskylt ligger nu på 337 339 kronor i år.

– Tanken är att bolagen, nämnderna och förvaltningarna ska kunna använda den för representation och strategiska samtal, säger Anders Tallgren (S), kommunalråd i Karlstad.

Drygt 180 000 i representation

Vår genomgång visar att Karlstads kommun betalat drygt 180 000 kronor för den representationen 2022 och 2023. Som regel representerar man också med mat.

Till exempel när Färjestad spelar SM-final i ishockey våren 2022 representerar en av de då ledande politikerna i kommunen under rubriken: ”Näringslivets förutsättningar för tillväxt”.

Vit sparris till förrätt, oxfilé till varmrätt och crème brûlée till efterrätt. Prislappen: 6 178 kronor.

Färjestad vinner mot Luleå med 3-1 och tar senare SM-guld.

Alkohol på fakturan

Vid något tillfällen har också alkohol stått på fakturan.

– Ja, det har skett vid några tillfällen men alkohol ska inte beställas och betalas av kommunen, säger Anders Tallgren.

När vi besökte Löfbergs arena nyligen var oppositionsrådet Alexander Torin (M) och två andra Karlstadsmoderater i logen tillsammans med två Frölundamunderade partivänner från Göteborg.

”Karlstad som regional och nationell tillväxtmotor” skulle diskuteras, enligt bokningen.

Oppositionsrådet Alexander Torin som är kommunstyrelseledamot och även medlem i Färjestad BK säger att de följt reglerna och att de själva betalade för den alkohol de drack.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.