Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Robert Dahlgren är klara för ännu en STCC-säsong. Foto: Foto: PWR Racing/Joakim Åström

Åhlin-Kottulinsky klar för ny STCC-satsning

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Åhlin-Kottulinsky fortsätter i STCC kommande säsong – i en nyutvecklad bil från PWR Racing.

– De senaste åren har varit några av de starkaste i min racingkarriär och PWR Racing har såklart en väldigt stor del i det. Tillsammans har vi presterat flera historiska racinghändelser och vi siktar på att fortsätta leverera ännu fler under 2020, säger värmländskan.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev historisk som den första kvinnliga segraren i STCC 2018 och nu står det klart att hon gör en fjärde säsong med PWR Racing.

– Jag känner mig motiverad inför säsongen och stolt att få vara en del av PWR och Seat/Cupra-familjen ännu ett år, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky i ett pressmeddelande.

Kör nyutvecklad bil

Hon och regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren, som kör teamets andra bil, får en nyutvecklad bil att köra den kommande säsongen som är planerad att starta den 15-16 maj, en premiär som kan flyttas fram på grund av coronapandemin. Mer information kommer efter påsk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.