Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagaren Linda Karlsson säger att kvinnan som hittades i en frys i västra Värmland ännu inte är identifierad. Foto: SVT

Åklagaren om misstänkta mordet: ”Identiteten inte fastställd än”

Uppdaterad
Publicerad

Identiteten på kvinnan som hittades i en frys i västra Värmland är fortfarande inte fastställd – men åklagaren Linda Karlsson säger att allt pekar på att det är den norska medborgare som flyttade till västra Värmland för flera år sedan.

– Det är ett intensivt läge i utredningen nu, säger hon till SVT.

Mannen som häktats för grovt gravfridsbrott och brott mot griftefrid misstänks även för mord. Senast 31 mars måste åklagaren nu besluta om mannen ska begäras omhäktad eller om åtal kan väckas.

Linda Karlsson säger att förundersökningen pågår och att flera förhör med mannen och vittnen har hållits, men vad som framkommit kan hon inte kommentera.

Frysboxfallet

Dröjer innan rättsmedicinskt resultat kommer

Hon bekräftar dock uppgifterna om att svensk polis kontaktades angående den döda kvinnan redan 2019.

– Den närmaste tiden kommer det att genomföras en rad utredningsåtgärder för att klargöra händelseförloppet som ledde fram till kvinnans död. En obduktion kommer att göras. Exakt när den rättsmedicinska undersökningen blir klar vet vi ännu inte men det handlar sannolikt om minst en vecka till innan vi får resultatet, säger Linda Karlsson.

Hon säger också att åtal inte kommer vara väckt den 31 mars.

– Det finns ingen möjlighet till det. Så vi kommer troligen att begära omhäktning då.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilden på mannen är från en förundersökning när den nu mordmisstänkte mannen i västra Värmland misstänktes för snatteri 2017 men sedan friades. Foto: SVT/Ur en förundersökning om misstänkt snatteri 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frysboxfallet

Mer i ämnet