Akutpersonalen på Arvika sjukhus larmar om en svår arbetssituation. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Akutpersonal i Arvika larmar: Vårdkollaps nära

Uppdaterad
Publicerad

Personalflykt, vårdplatsbrist, och sämre vård – missnöjet bland personalen på Arvika sjukhus är stort. I ett brev till regionens politiker, tjänstemän och chefer manar nu akutpersonalen till snabba åtgärder för att komma tillrätta med problemen.

”Det känns som om den värmländska vården är på väg att kollapsa”, skriver de i brevet.

De beskriver en personalflykt från sjukhuset, som är ett av region Värmlands tre akutsjukhus, och att det nu fattas personal ”på alla nivåer”; läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, röntgensjuksköterskor, biomedicinska analytiker och servicepersonal.

Trots att man slagit larm tidigare och ”skrikit högt, vädjat, strejkat, gråtit, jobbat många övertidstimmar, blivit utmattade och sjukskrivna” upplever man inte att man blivit lyssnad på.

Förhoppningen är att brevet ska resultera i bättre arbetsförhållanden och högre löner för personalens och inte minst vårdtagarnas skull.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.