– Nu önskar vi att arbetet sätts igång så snabbt som möjligt så att Björneborgsborna ska slippa den långa och osäkra omvägen, säger Marie Oudin (M), kommunstyrelsens ordförande Kristinehamn. Foto: SVT

Klart med ny järnvägsbro i Björneborg

Publicerad

När bron över järnvägen i Björneborg stängdes av för biltrafik i januari 2019 hänvisades de boende norr om järnvägen till en lång, slingrig omväg som enligt ortsborna dessutom var i dåligt skick.

Trafikverket ville inte ersätta bron alls men efter att Kristinehamns kommun beslutat medfinansiera en ny bro med åtta miljoner kronor lovades björneborgarna en ny bro. I väntan på en permanent bro skulle en tillfällig bro ersätta den stängda men så blev det inte.

Nu har Region Värmland, Kristinehamns kommun och Trafikverket kommit överens om att dela på kostnaden för en ny vägbro. Under tisdagen fattade Regionala utvecklingsnämnden beslut om att gå in med 6 miljoner från Länstransportplanen för att på så vis bidra till en lösning.

– Vi har sedan bron stängdes arbetat för att få till stånd en ny bro. Nu önskar vi att arbetet sätts igång så snabbt som möjligt så att Björneborgsborna ska slippa den långa och osäkra omvägen, säger Marie Oudin (M), kommunstyrelsens ordförande Kristinehamn.

Enligt Oudin landar kostnaden för Kristenhamns kommun på 21,3 miljoner kronor.

– Det är jättemycket pengar för vår kommun, säger Marie Oudin (M).

Enligt Oudin uppskattar Trafikverket att den nya järnvägsbron i Björneborg ska vara klar 2024.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bron i Björneborg

Mer i ämnet