Foto: SVT

Avstängda Björneborg-bron i sämre skick än väntat

Publicerad

Efter att Trafikverket gjort uträkningar så visar det sig nu att bron vid Björneborg i Kristinehamn behöver större åtgärder än planerat. Det framkom efter att kommunen och Trafikverket haft möte om läget under fredagen.
– Vi behöver byta överbyggnaden, säger Niklas Mellgren, gatuchef Kristinehamns kommun.

Det som tidigare var tänkt som renovering blir nu ett byte av överbyggnaden av bron. Kommunen, har enligt Niklas Mellgren, misstänkt att bron behövde ytterligare åtgärder, men det är först nu när Trafikverket presenterat sina uträkningar som de fick det bekräftat.

Dyrare än beräknat

Under nästa vecka ska kommunen ta fram kalkyler över vad det kommer att kosta att byta ut bron och presentera det för Trafikverket.

Kommunen vet redan nu att bytet kommer att bli dyrare än det man kalkylerat med tidigare, men Niklas Mellgren menar att det i längden blir billigare för att brons livslängd ökar.

När kalkylen blivit presenterad ska Trafikverket titta på hur mycket av bytet de kan stå för eknomiskt.

– Jag kan inte spekulera i vad de och vad kommunen kommer lägga var, säger han.

Broavstängning upprör i Björneborg Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer