Conny Rådesson, är en av de boende i Björneborg som berörs av den nu avstända bron. Foto: SVT

Björneborgsbor rasar över stängd bro – politiker möter boende

Uppdaterad
Publicerad

Järnvägsbron på Stationsvägen i Björneborg har varit stängd för fordonstrafik sedan sista januari. Några planer på en ny bro finns i dagsläget inte. Idag kommer tre av Kristinehamns kommunalråd att möta ortsborna, för diskutera situationen.

– Jag hoppas på att de tar det på allvar, för så här kan vi inte ha det. De bygger en bro inne i Kristinehamn bara för skojs skull. Det är vansinne. Jag vill se att de lägger pengarna här, säger Conny Rådesson, boende i Björneborg.

”Fungerar jättedåligt”

De som främst berörs av avstängningen är ett 50-tal boende norr om järnvägen i Björneborg. De måste nu välja en annan väg för att ta sig till centrum. Vägen är längre och enligt ortsborna i dåligt skick, och flera av de berörda är mycket irriterade.

Bron i Björneborg

– Det har fungerat jättedåligt, vi har en dålig skogsväg och det blir värre med dålig snöröjning. Jag vet flera som kört fast i snökanterna. Det är ingen lämplig väg för räddningstjänsten och snart är det dags för en tjällossnig, så det blir inte bättre.

Stopp i fyra timmar

Enligt honom var det dessutom stopp i måndags vid den plankorsningen under flera timmar.

– Det var stopp över järnvägen i fyra timmar då bommarna hade hängt sig. Ingen fick någon morgontidning, jag vet inte vad som hade hänt om räddningstjänst hade kommit. Man är ju bekymrad, säger Conny Rådesson.

Hoppas på lösning

Till söndagens möte vid bron kommer kommunalråden Marie Oudin (M), Eva Julin Dombrowe (L) och Adam Slottner (C).

– Jag hoppas väl att det kommer folk dit och vi får diskutera det. Vi jobbar för att få till en bra lösning, säger Marie Oudin (M).

Men enligt Rådesson är folk på orten mycket irriterade över att kommunen inte har någon plan för bron.

– Det är ingen som lyssnar. Att kommunen kommer hit idag känns som ett spel för galleriet. Men vi är så uppretade över det här, jag tror det blir hårda tag under mötet, säger Conny Rådesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bron i Björneborg

Mer i ämnet