Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se det nya Arvikapartiets Susanne Engstad förklara hur man ser på frågan om EPA-dunket i staden. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Arvikapartiet om EPA-dunket: ”De måste ju få finnas någonstans”

Publicerad

”Ett kul inslag, och början på en kulturell upplevelse för ungdomar”. Det nya Arvikapartiet har inget emot lite EPA-dunk på gatorna – åtminstone inte före klockan 23 på kvällen. I valet tog partiet fyra mandat i fullmäktige och kan nu få en vågmästarroll i kommunpolitiken.

– Bättre att hålla på och meka med bilar än mycket annat kanske, säger Arvikapartiets vice ordförande Susanne Engstad.

Inget emot lite EPA-dunk på gatorna, åtminstone inte före klockan 23 – i videon ovan hör du Susanne Engstad (ARVP) ge sin syn på saken.

Det är lugnt och stilla på torget i Arvika när SVT Nyheter Värmland träffar Arvikapartiets Susanne Engstad (ARVP). Men en av de frågor som upprört många Arvikabor de senaste åren handlar om den högljudda och enligt vissa störande musik som spelas när raggen går i staden.

– Spelar de efter klockan elva så blir det ju en bot, säger Susanne Engstad (ARVP).

Arvika i topp på listan

1 juli 2021 trädde den nya lagen i kraft, och polisen kan sedan dess bötfälla den som spelar hög och störande musik i sitt fordon. Arvika är en av de kommuner i Sverige där den nya lagen har fått tydligast effekt.

Efter nästan ett år med de nya reglerna konstaterades att mer än hälften av alla utfärdade böter skett i polisregion Bergslagen – flest böter delades ut i Värmlands län och i topp på listan ligger Arvika kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Störande musik i Arvika

Mer i ämnet