Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ingemar Hallén, smittskyddsläkare, bekräftar att ytterligare åtta värmlänningar har drabbats av det nya coronaviruset. Foto: TT

Åtta nya fall av coronaviruset i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen har ytterligare åtta fall av det nya coronaviruset konstaterats i Värmland.
– De flesta har hittats genom smittspårning. Det är väntat och visar att våra rutiner och arbetet med spårning fungerar, säger smittskydsläkare Ingemar Hallén i ett pressmeddelande.

Totalt har nu totalt 13 fall av det nya coronaviruset, eller coronavirusinfektion (covid-19), konstaterats i Värmland.

– Av dessa 13 har 11 koppling till bussresan till norra Italien. Vi har varit beredda på att vi skulle få fler fall. Det visar att smittspårningen och våra rutiner fungerar, säger smittskyddsläkare Ingemar Hallén.

Övriga fall rör mindre sällskap som varit på resa utomlands.

– Det är fortfarande så att samtliga smittats utomlands eller varit i kontakt med personer som smittats utomlands, säger Hallén.

Ingen allvarligt sjuk

Region Värmland tar löpande prover på patienter som uppfyller de kriterier som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten. Vid bekräftade fall styr patientens behov av vård om isolering sker på sjukhus eller i hemmet.

– Ännu så länge har ingen värmländsk patient behövt läggas in för vård på sjukhus, men några har behövt träffa läkare för observation. Hittills är det ingen som är allvarligt sjuk, säger Ingemar Hallén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet