MSB-anställd i Karlstad coronasmittad

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i Karlstad meddelar att en av deras medarbetare har testat positivt för det nya coronaviruset.

Medarbetaren är en av de som blev kontaktad i onsdags genom smittspårning då personen varit i kontakt med en annan bekräftat smittad person i Värmland. Sedan provtagningen i onsdags har personen befunnit sig hemma. En ny smittspårning kommer nu att inledas för att utröna vilka personer som haft kontakt med MSB-medarbetaren.

Under gårdagen kom besked att ytterligare tre personer i länet testat positivt för det nya viruset. Totalt har fem personer i Värmland nu bekräftats smittade. Under eftermiddagen kommer besked på fler personer som har testats.

Under dagen kom också information att en av de fem smittade i Värmland är en medarbetare på Internationella Engelska Skolan i Karlstad. Smittspårning har inletts men i nuläget finns inga rekommendationer från skolan om att elever ska stanna hemma.

En annan av de smittade är en anställd på Tieto Everys kontor i Karlstad. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet