Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen Pär Olsson berätta om sökandet med lyckligt slut. Foto: SVT

Åttaårig pojke försvann i Hagfors – helikopter kallades in

Uppdaterad
Publicerad

En åttaårig pojke försvann från sitt hem i Hagfors under lördagen. Polisen drog igång en stor sökoperation och så småningom kunde pojken hittas.

– Uppslutningen från allmänheten har varit enorm. De har varit ute och letat jättemycket, säger polisinsatschefen Pär Olsson.

Hör polisens insatschef om hur pojken hittades i klippet ovan.

Pojken anmäldes försvunnen runt niotiden på lördagsmorgonen.

– Han har varit borta sedan dess. Vi har sökt i närområdet och söker av sträckor som han vanligtvis går på, sade Lars Hedelin vid polisen i Bergslagen under förmiddagen.

Enligt honom pågick en marknad i närheten av hemmet och en hypotes var att barnet kunde ha sökt sig dit.

Polisen satte in stora resurser för att hitta pojken.

Pojken återfunnen

– Vi har flera hundpatruller på väg hit. Räddningstjänsten är inkopplad och ska söka av området och vattendrag, berättade Hedelin.

Vid 13-tiden hade även en helikopter har anslutit till sökandet, som skulle få ett lyckligt slut. Strax före klockan två på eftermiddagen hittades han av personal från räddningstjänsten och även en person som pojken känner till.

När SVT:s reporter kom till platsen där pojken hade hittats stod där en omskakad men lättad familj, återförenad med sin pojke som trots omständigheterna mådde bra.

Även Polisen var lättad och särskilt tacksam för det stora engagemanget från allmänheten.

– Det kan vara helt avgörande i sådana här situationer, säger Pär Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.