Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Stefan Jonsson (S) om beslutet att ta bort korttidsplatserna. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Beslut: 31 korttidsplatser på Resurscentrum i Karlstad försvinner

Uppdaterad
Publicerad

Vård- och omsorgsnämnden i Karlstads kommun beslutade idag att 31 korttidsplatser på Resurscentrum försvinner. Ett beslut som påverkar vårdtagare och personal.

– Ingen personal kommer bli uppsagd utan de kommer omplaceras inom kommunen, säger Stefan Jonsson (S), ordförande för vård- och omsorgsnämnden.

Vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstad ska spara 30 miljoner kronor och förra veckan meddelades att besparingarna ska ske genom att ta bort 31 av totalt 53 korttidsplatser vid Resurscentrum.

Nu står det klart att det blir så.

Vård- och omsorgsnämnden beslutade på onsdagseftermiddagen att 31 korttidsplatser försvinner och att omställningen ska vara slutförd senast vid halvårsskiftet. Kommunen uppger att förändringarna på Resurscentrum innebär cirka 20 miljoner kronor i minskade kostnader.

Vad kommer hända framåt?

– Vi kommer ha en fortsatt dialog med regionen och nu kommer arbetsgrupperna sätta igång för att se hur vi ska få till den här omstruktureringen, säger Stefan Jonsson.

I klippet ovan berättar Stefan Jonsson om hur Resurscentrum påverkas av beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.