Foto: SVT

Branäs fortsätter växa: ”Vi ser inget stopp”

Publicerad

Det fortsätter att gå bra för Branäs skidanläggning. Den senaste rapporten från liftorganisationen SLAO visar att Branäs nu är en av de fem största skidanläggningarna i Sverige sett till antalet sålda liftkort.

Under de senaste tio åren har Branäs ökat sin omsättning varje år. Förra säsongen var inget undantag. Vintern 2018/2019 ökade Branäs sin liftkortsförsäljning med 4,26 procent och omsatte 90 600 000 kronor. Med det resultatet passerade Branäs Idre i omsättning och är nu Sveriges femte största skidanläggning sett till liftkortsförsäljning.

– Vi ser inget stopp. Vi har ny mark som vi har köpt, vi bygger ny lift för i år, vi byggde Soltorget förra året. Det händer saker hela tiden framåt här så vi ser inget stopp just nu i varje fall, säger platschef Christoffer Lilja om anläggningens möjligheter att fortsätta öka omsättningen.

Fler bäddar

Förra året stod tre nya lägenhetshus klara uppe på Branäsberget. I år har en helt ny stugby byggts. Totalt ger det runt 1 000 nya sängplatser vid anläggningen som nu kan erbjuda närmare 10 000 bäddar.

– Vi har nu flest ski in-ski out-bäddar i Sverige, säger marknadschefen Mikael Elford.

Ny lift och ny backe

När anläggningen öppnar i vinter står också en ny lift och en helt ny backe klar.

– Det betyder jättemycket. Den blåa backen är ju en fortsättning på den satsning vi gör på barnfamiljer och att alla åkare, gammal som ung, kan ta sig ner på ett enkelt sätt. Liften gör att vi dubblar antalet människor vi kan transportera upp från sjöområdet, säger platschefen Christoffer Lilja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.