I klippet får du se hur de båda sidorna ställer sig till avspärrningarna och vad man hoppas på i och med söndagens möte. Foto: SVT

Centrumavspärrningar i Arvika överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Nya överklaganden av de nattliga centrumavspärrningarna av Arvika centrum är på väg. Föreningen Motorburen ungdom i västra Värmland anser att avstängningen strider mot såväl barnkonventionen, diskrimineringslagstiftningen och religionsfriheten.

Problemen med störande musik från bilar har varit en följetong i Arvika. Kommunen har i olika omgångar spärrat av centrum för trafik på nätterna. Så sent som i förra veckan justerade kommunstyrelsen de utökade avspärrningar som trädde i kraft 1 oktober 2020. 

Hans Karlsson är kommundirektör på Arvika kommun, säger att han tar argumenten på allvar. Han påpekar också att Polisen har möjlighet till rapporteftergift, det vill säga släppa på förbudet om det finns skäl för det.

Arvika

Bjudit in till möte

Förutom överklagandet av avspärrningarna så har föreningarna bjudit in kommunen och polisen till ett möte på söndag för att diskutera situationen.

I klippet får du se hur de båda sidorna ser på avspärrningarna och klagomålen, samt vad man hoppas på i och med söndagens möte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arvika

Mer i ämnet