Mona Brorsson hade en tung dag och fick ta två straffrundor. Foto: Bildbyrån

Chans till revansch för Brorsson

Uppdaterad
Publicerad

Som väntat får både Mona Brorsson och Linn Persson åka stafetten som avgörs under torsdagen. Det innebär att Brorsson får möjlighet att ta revansch för bommarna i mixedstafetten.

– Det här beslutet var enkelt, säger Wolfgang Pichler till TT om uttagningen.

De svenska skidskyttarna har haft ett överraskande bra olympisk spel både på herr- och damsidan. Det som sticker ut är framförallt Sebastian Samuelssons silvermedalj och Hanna Öbergs guld.

Men även truppens värmlänningar har imponerat. Linn Persson tog en stark elfteplats i masstarten och Mona Brorsson gjorde ett av säsongens bästa lopp när hon blev tia i jaktstarten. Men Brorsson har även haft det tungt. Under tisdagen blev hon syndabock när hon sköt två straffrundor i mixedstafetten och Sverige kom långt efter.

Värmlänningarna i OS 2018

Persson på förstasträckan

– Det är som att jag totalt missar förhållandet mellan öga och avtryckarfinger. Jag kan nästan inte förstå. Det är som att taket rasar in liksom, sa Brorsson efter det loppet.

Men på torsdagen är det alltså chans till revansch för Brorsson och hennes lagkamrater. Sverige ställer upp med förutom Persson och Brorsson också upp med Anna Magnusson och Hanna Öberg, i den ordningen. Sverige har tagit två pallplatser i världscupen i stafett den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Värmlänningarna i OS 2018

Mer i ämnet